1000 jaar familie Wijns met dank aan Douwe Egberts
Mensen Van Bij Ons | door Wouters Maurits

1000 jaar familie Wijns met dank aan Douwe Egberts

De dertien kinderen van Fons Wyns en Clara Staquet, allemaal geboren in Hallaar,  werden op 30 april samen precies 1000 jaar oud.  Een unieke gebeurtenis die feestelijk gevierd werd, onder meer met het planten van een linde, een symbolische boom die ook 1000 jaar kan worden.
Marieke (86), Net (Antonetta)(86), Clemans (Clementina)(83), Jeanne (82), René (79), Hyppo(lyte)(78), Jef (77), Frans (74), Jules (73), Jeannnine (72), Herman (69), Louis (68) en Leo (66) werden door het gemeentebestuur en de provinciale deputé ontvangen op het gemeentehuis. Zelfs de koning en de koningin feliciteerden de 13 kinderen Wyns met hun uitzonderlijke verjaardag. Volgens kleinzoon Steve zou de verjaardag uniek zijn in Vlaanderen.  In Europa zouden er nog wel 14 en 15 kinderen zijn die samen 1000 jaar werden, maar nergens 13.

De 31 kleinkinderen hadden in het geheim een compleet feestprogramma in elkaar gestoken, tot zelfs een inhuldiging van een gedenkplaat aan de Hallaarse parochiezaal. Vier van de ‘Wynskens’ zijn in Hallaar blijven wonen, de rest grotendeels in Heist. Twee zijn uitgeweken tot Berlaar en Herent.  De Hallaarse familie Wyns telt op dit moment 183 leden, waarvan de laatste op 16 februari voor een viergeslacht zorgde. Op de gemeentelijke receptie werden al heel wat anekdotes verteld.  Waarom 13 kinderen:  vader Fons was van mening: 12 stielen = 13 ongelukken.  De laatste in de rij werd genoemd naar paus Leo de dertiende. En het geheim van de familiale verbondenheid: taart en koffie, maar dan wel van Douwe Egberts.

(mawo)

Recent nieuws

Rij met de auto van een ander
Algemeen

Rij met de auto van een ander

Vanaf nu is het Cambio-autodelen ook mogelijk in Heist, het ideale systeem voor mensen die niet zo vaak een wagen nodig hebben. Op de parking aan de Leopoldlei staan 2 Citroëns C3 klaar om in te stappen, weliswaar na reservatie. Lees Meer

'De Ronde van Vlaanderen' in Heist
Politiek

'De Ronde van Vlaanderen' in Heist

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten passeerde op haar Ronde van Vlaanderen in Heist waarbij ze langs ging bij Loma Air in het industriepark en bij het dagverblijf Nethedal in Booischot. Lees Meer