Bart Peeters en Clement Peerens op Hestival
© mawo
Evenement | door Wouters Maurits

Bart Peeters en Clement Peerens op Hestival

In CC Zwaneberg werd de line-up van de 13de Hestival voorgesteld. De bekendste namen voor zaterdag 26 augustus zijn Bart Peeters, The Clement Peerens Explosition en de Compact Disc Dummies.
“De 12de editie vorig jaar was de beste ooit”, vertelt Gino Vaes van de Hestivalorganisatie.  “12.000 bezoekers genoten van het goede weer en Tourist Le MC. Daarom veranderen we praktisch niets aan het concept van vorig jaar: een gratis festival met 200 vrijwilligers in het centrum van Heist.”

De opener, speciaal voor de kids, is dit jaar Piet Piraat met zijn orkest. Daarna komen Bandits, de boysband waar Hestival al enkele jaren naar hengelt en die vooral de harten van vele jonge meisjes op hol doet slaan.  Dan is het de beurt aan Jacle Bow, een Belgische rockband maar ‘Amerikaans’ klinkend, gevolgd door de hip hop van Woody Smalls.
De act met Bart Peeters wordt een specialleke want eigenlijk is het Jali Madi, wereldberoemd in Gambia, die samen optreedt met de Boechoutenaar. Op vakantie in Gambia kwamen ze met elkaar in contact, dankzij Bert Embrechts van CC Zwaneberg die daar ook enkele concerten speelde.  Bart Peeters zingt samen met Jali Madi, die op zijn beurt enkele nummers van Peeters brengt ‘op Afrikaanse wijze’.

Headliner wordt The Clement Peerens  Explosition van Hugo Matthysen die ook al in 2009 op het Hestivalpodium stond.  De laatste groep worden de Compact Disc Dummies, enkele jaren geleden nog laureaat van de Humo’s Rockrally. Heist danst weer de nacht in op de muziek van een populaire dj die nog moet vastgelegd worden. 

(mawo)
 

Recent nieuws

Rij met de auto van een ander
Algemeen

Rij met de auto van een ander

Vanaf nu is het Cambio-autodelen ook mogelijk in Heist, het ideale systeem voor mensen die niet zo vaak een wagen nodig hebben. Op de parking aan de Leopoldlei staan 2 Citroëns C3 klaar om in te stappen, weliswaar na reservatie. Lees Meer

'De Ronde van Vlaanderen' in Heist
Politiek

'De Ronde van Vlaanderen' in Heist

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten passeerde op haar Ronde van Vlaanderen in Heist waarbij ze langs ging bij Loma Air in het industriepark en bij het dagverblijf Nethedal in Booischot. Lees Meer