Deathride-op-den-Berg
© mawo
Algemeen | door Wouters Maurits

Deathride-op-den-Berg

In het weekend  van 13 mei wordt afscheid genomen van het iconisch schoolgebouw boven op de Heistse berg met Feest-op-den-Berg. Spektakel komt van een ‘deathride’ vanuit het rechtse dakkapelletje naar het grasveldje voor de school in de Kloosterstraat.
Twee leerkrachten van de school, Annick Bellens en Hilde Cools, vonden het spijtig dat de gebouwen van het college in Heist-station werden afgebroken zonder afscheidsfeest. Nu volgend jaar ook de gebouwen van de H.Hartscholen boven op de Heistse berg er moeten aan geloven, komt er toch een heus afscheidsfeest.  Het oudste hoofdgebouw met zijn 18 karakteristieke dakkapelletjes aan beide kanten vormt samen met de St.Lambertuskerk en de watertoren de skyline van Heist, die er over een paar jaar heel anders gaat uitzien.  Het schoolgebouw, dat vorig jaar voor 4,70 miljoen verkocht werd, moet plaats maken voor 2 flattorens. “Dat verwondert ons enigszins want enkele jaren geleden hebben wij de dakkapelletjes nog in de oorspronkelijke staat moeten herstellen omdat die tot de beschermde skyline van Heist zouden behoren”, aldus directrice Annemie Van Woensel.

Vrijdagavond 12 mei is er een groot praatcafé in de refter en staat de school open voor wie er nog eens een laatste keer in wil rondkuieren. Zaterdag 13 mei is er ‘s namiddags heel wat te doen met kinderanimatie, springkastelen en turntoestellen in de refter die voor de gelegenheid van het ‘duivenkot’ op de bovenste verdieping worden gehaald. Het spectaculairste wordt echter de deathride vanuit het laatst dakkapelletje. “Een sportleerkracht droomde er al jaren van, en dankzij connectie met het leger kan iedereen die durft een ritje naar beneden maken”, aldus Hilde die zelf alvast bedankt heeft voor de uitdaging. Voor de fuif van zaterdagavond in de feesttent op de speelplaats moet alvast eerst begonnen worden met de afbraakwerken, want de basketpalen staan in de weg voor de dansvloer.

(mawo)

Recent nieuws

Rij met de auto van een ander
Algemeen

Rij met de auto van een ander

Vanaf nu is het Cambio-autodelen ook mogelijk in Heist, het ideale systeem voor mensen die niet zo vaak een wagen nodig hebben. Op de parking aan de Leopoldlei staan 2 Citroëns C3 klaar om in te stappen, weliswaar na reservatie. Lees Meer

'De Ronde van Vlaanderen' in Heist
Politiek

'De Ronde van Vlaanderen' in Heist

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten passeerde op haar Ronde van Vlaanderen in Heist waarbij ze langs ging bij Loma Air in het industriepark en bij het dagverblijf Nethedal in Booischot. Lees Meer