E.T.A. lanceert 'STUPIDO-award'
Politiek | door Redactie

E.T.A. lanceert 'STUPIDO-award'

Oppositiepartij E.T.A. hekelt het beleid van de CD&V, Open VLD  en SP.A-coalitie en lanceert daarom een nieuwe award. Via een poll zal ook het publiek betrokken worden. 
"Na 5 jaar van wanbeleid door CD&V, Open VLD  en SP.A-coalitie vindt E.T.A. het de hoogste tijd de vele misstappen van deze meerderheid in de bloemetjes te zetten. Ook onkunde behoeft een krans, of in deze, een award", zegt E.T.A. raadslid Jan Baestaens.
 
"De E.T.A.-fractie ziet het als haar plicht de meerderheid te huldigen om zijn vele debacles die de Heistse inwoner in de maag gespietst kreeg.  Deze inwoner krijgt nu van ons echter de kans om zelf te beslissen welk debacle hem het meest op de lever ligt.  Er zijn immers mogelijkheden te over. Om elke zweem van partijdigheid te vermijden, zal E.T.A. een poll organiseren zodat de Heistse burger beslist.  In deze poll worden alle ‘stupiditeiten’  van de meerderheid opgelijst."
 
"Er stelt zich echter 1 probleem  de meerderheid deed zich de afgelopen 5 jaar te goed aan té veel grootspraak, foute beslissingen, wollige praat, blunders, gemiste kansen, geldverspilling, daden van ruimtelijke wanordening etc.  Daarom diende E.T.A. al een eerste schifting door te voeren. De oplijsting behelst o.a. buitensporige belastingverhogingen, onroerende voorheffing, Diftar, geldverspilling bij KS.K. Heist, onkosten aan studiebureaus, fusie der duivenbonden, te duur gehuurde loods academie, niet-verwerving Hof van Laken, wanbeheer patrimonium, schandalen rond renovatie school Pijpelheide,…"

"Gezien de internationale uitstraling van onze gemeente zullen natuurlijk ook de burgers van onze ‘easy-towns’ en conditio sine qua non, Bergrivier geraadpleegd worden.  Mocht onze gemeente ondertussen drones-gewijs 1 of andere (dwerg)planeet annexeren, wordt de zaak nogmaals uitgebreid", klinkt het cynisch.
 
Zoals bij elke zichzelf respecterende poll hoort ook bij deze een prijs en een plechtige prijsuitreiking. "De Stupido-award behelst een uniek, artisanaal en plaatselijk vervaardigd kunstwerk, in casu een beeltenis van een ‘Cupido met mankementen’. De gelijkenis met Cupido symboliseert de liefde van de burger voor de gemeente, terwijl de mankementen staan voor ‘log’ beleid, gehavende ‘Vleugels’, gebroken pijl die z’n doel mist: Een liefdesverklaring die wordt gefnuikt door onkunde."
 
In de loop van juli zal de poll verschijnen op Facebook en via formulieren op verscheidene openbare plaatsen.  "Gedurende de zomermaanden zal de Heistse inwoner kunnen kiezen welke stupiditeit de ‘Stupido’ verdient. De 1ste ‘Stupido-award’ zal op het einde van de zomer tijdens een belangwekkende ceremonie worden overhandigd, en dit door – noblesse oblige – een bekende Heistenaar", besluit Baestaens.

Recent nieuws

Place 2B opnieuw failliet
Ondernemingen

Place 2B opnieuw failliet

De poging om horecazaak Place 2B nieuw leven in te blazen is mislukt. De zaak ging al eens overkop in april 2015 om enkele maanden later opnieuw te openen met nieuwe uitbaters. De rechtbank van koophandel heeft Place 2B nu opnieuw failliet verklaard.... Lees Meer

Nog een beetje langer in containers
Algemeen

Nog een beetje langer in containers

Op de Pijpelheide is de kogel door de kerk, of beter door de school. Na de problemen met de waterschade en de stabilteit, wordt het geheel afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw. Lees Meer

Toch fitness in Het Zwembad
Algemeen

Toch fitness in Het Zwembad

Sportoase heeft als ‘voorkeursbieder’ haar definitieve plannen voorgesteld voor Het Zwembad. Deze week wordt waarschijnlijk het contract voor de nieuwbouw in de Lostraat ondertekend. Lees Meer

Van de Prins geen kwaad
Mensen Van Bij Ons

Van de Prins geen kwaad

Bobby Prins heeft zijn levensverhaal neergeschreven, ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag: een verhaal over de verkoop van 300.000 singles van één liedje en een optreden in het Sportpaleis tot 3 echtscheidingen en een faillissement... Lees Meer