E.T.A. lanceert 'STUPIDO-award'
Politiek | door Redactie

E.T.A. lanceert 'STUPIDO-award'

Oppositiepartij E.T.A. hekelt het beleid van de CD&V, Open VLD  en SP.A-coalitie en lanceert daarom een nieuwe award. Via een poll zal ook het publiek betrokken worden. 
"Na 5 jaar van wanbeleid door CD&V, Open VLD  en SP.A-coalitie vindt E.T.A. het de hoogste tijd de vele misstappen van deze meerderheid in de bloemetjes te zetten. Ook onkunde behoeft een krans, of in deze, een award", zegt E.T.A. raadslid Jan Baestaens.
 
"De E.T.A.-fractie ziet het als haar plicht de meerderheid te huldigen om zijn vele debacles die de Heistse inwoner in de maag gespietst kreeg.  Deze inwoner krijgt nu van ons echter de kans om zelf te beslissen welk debacle hem het meest op de lever ligt.  Er zijn immers mogelijkheden te over. Om elke zweem van partijdigheid te vermijden, zal E.T.A. een poll organiseren zodat de Heistse burger beslist.  In deze poll worden alle ‘stupiditeiten’  van de meerderheid opgelijst."
 
"Er stelt zich echter 1 probleem  de meerderheid deed zich de afgelopen 5 jaar te goed aan té veel grootspraak, foute beslissingen, wollige praat, blunders, gemiste kansen, geldverspilling, daden van ruimtelijke wanordening etc.  Daarom diende E.T.A. al een eerste schifting door te voeren. De oplijsting behelst o.a. buitensporige belastingverhogingen, onroerende voorheffing, Diftar, geldverspilling bij KS.K. Heist, onkosten aan studiebureaus, fusie der duivenbonden, te duur gehuurde loods academie, niet-verwerving Hof van Laken, wanbeheer patrimonium, schandalen rond renovatie school Pijpelheide,…"

"Gezien de internationale uitstraling van onze gemeente zullen natuurlijk ook de burgers van onze ‘easy-towns’ en conditio sine qua non, Bergrivier geraadpleegd worden.  Mocht onze gemeente ondertussen drones-gewijs 1 of andere (dwerg)planeet annexeren, wordt de zaak nogmaals uitgebreid", klinkt het cynisch.
 
Zoals bij elke zichzelf respecterende poll hoort ook bij deze een prijs en een plechtige prijsuitreiking. "De Stupido-award behelst een uniek, artisanaal en plaatselijk vervaardigd kunstwerk, in casu een beeltenis van een ‘Cupido met mankementen’. De gelijkenis met Cupido symboliseert de liefde van de burger voor de gemeente, terwijl de mankementen staan voor ‘log’ beleid, gehavende ‘Vleugels’, gebroken pijl die z’n doel mist: Een liefdesverklaring die wordt gefnuikt door onkunde."
 
In de loop van juli zal de poll verschijnen op Facebook en via formulieren op verscheidene openbare plaatsen.  "Gedurende de zomermaanden zal de Heistse inwoner kunnen kiezen welke stupiditeit de ‘Stupido’ verdient. De 1ste ‘Stupido-award’ zal op het einde van de zomer tijdens een belangwekkende ceremonie worden overhandigd, en dit door – noblesse oblige – een bekende Heistenaar", besluit Baestaens.

Recent nieuws

De kastelen van Heist te boek gesteld
Mensen Van Bij Ons

De kastelen van Heist te boek gesteld

Sommige villa’s die vandaag in Heist gebouwd worden, lijken wel kleine kasteeltjes, maar het is niet daarover dat Ivan Dockx zijn nieuwe boek maakte. ‘Kastelenpracht in de bredere Heistse regio’ beschrijft 36 merkwaardige gebouwen u... Lees Meer

Wat is een dorp zonder bakker of beenhouwer?
Algemeen

Wat is een dorp zonder bakker of beenhouwer?

Bij bakkerij Dageraad in Booischot heeft de provincie Antwerpen haar nieuw ‘dorpenbeleid’ voorgesteld. De Heistse deelgemeente werd uitgekozen omdat het ook enkele uitdagingen vertoont die een dorp stilaan onleefbaar maken. Lees Meer

Nieuwe voorzitter voor N-VA Heist
Politiek

Nieuwe voorzitter voor N-VA Heist

N-VA Heist-op-den-Berg heeft een nieuwe voorzitter, Patrick Cottenie. Zijn benoeming werd door het algemeen bestuur unaniem goedgekeurd. Deze wissel is een antwoord op de recente overstap van ex-voorzitter Jan De Haes als gedeputeerde naar de provinc... Lees Meer

Die van de vakschool, die kunnen werken
Algemeen

Die van de vakschool, die kunnen werken

180 leerlingen van de technische school Sint Lambertus zij één dag niet naar school geweest, maar gaan werken in één of ander Heists bedrijf. De opbrengst van die dag arbeid ging naar projecten voor jongeren in België... Lees Meer