Heist Loopt & Zingt verhuist naar Cultuurplein
Evenement | door Wouters Maurits

Heist Loopt & Zingt verhuist naar Cultuurplein

De 10de editie van Heist Loopt & Zingt zal op 27 augustus 2017 doorgaan op het Cultuurplein voor CC Zwaneberg en wordt een samenwerkingsverband met Hestival in plaats van met Heist Bruist.
“In 2008 was Heist Loopt en Zingt nog bedoeld als een éénmalig evenement ter gelegenheid van 1000 jaar Heist”, begint Gert Vercammen het verhaal. “Door het eerste succes werd het een jaarlijks gebeuren dat niet meer is weg te denken van de Heistse kalender. Na 7 jaar verhuisde Heist Loopt & Zingt naar de voet van de berg,  maar tussen de cafés van het gouden kruispunt was er toch te weinig plaats voor een grote organisatie”, aldus Vercammen.

Voor de 10de editie blijft het parcours hetzelfde als vorig jaar, alleen ligt de start- en aankomstplaats nu op het Cultuurplein. De Heistse berghelling moet nog steeds 2 keer per ronde beklommen worden, maar lopers kunnen nu eerst ‘opwarmen’ in de Bergstraat. De atleten komen niet terug langs de Berkenstraat, maar lopen door de Hestivalpoort het plein op waar plaats is voor een groot joggersdorp met terras. Daar kan na de koers een gezellige trappist kan gedronken worden, geserveerd door de verenigingen die door Rotary gesponsord worden. Vorig jaar waren er 2 firma’s die meer dan 100 joggers hadden ingeschreven en eentje met 90 joggers.  Alle bedrijven kunnen nu hun atleten opvangen in een tent in het bedrijvendorp.  Het Hestival VIP-podium wordt omgedoopt tot een hamburgerrestaurant dankzij Hamburg uit de Bergstraat.

De organisatoren hopen dat het sportieve evenement naadloos overgaat in Heist Zingt met vanaf 18 u al een dj-set met Nederlandstalige meezingers. Om 19 u maakt streekzanger Ronny Lee het podium onveilig. De enige echte Heist Zingt-band ‘Elentriek’ komt om 20 u, dit jaar terug met de zangboekjes, zodat iedereen uit volle borst kan meezingen.  Bert Embrechts van Zwaneberg heeft zijn relaties in de Vlaamse muziekwereld aangesproken voor een onuitgegeven concert vanaf 22 u met o.a. Guga Baul, Peter Van Laet van Mama’s Jasje en Nathalie Meskens.

(mawo)
 

Recent nieuws

Rij met de auto van een ander
Algemeen

Rij met de auto van een ander

Vanaf nu is het Cambio-autodelen ook mogelijk in Heist, het ideale systeem voor mensen die niet zo vaak een wagen nodig hebben. Op de parking aan de Leopoldlei staan 2 Citroëns C3 klaar om in te stappen, weliswaar na reservatie. Lees Meer

'De Ronde van Vlaanderen' in Heist
Politiek

'De Ronde van Vlaanderen' in Heist

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten passeerde op haar Ronde van Vlaanderen in Heist waarbij ze langs ging bij Loma Air in het industriepark en bij het dagverblijf Nethedal in Booischot. Lees Meer