'Kunst' op de muur van Zwaneberg
Algemeen | door Wouters Maurits

'Kunst' op de muur van Zwaneberg

De cirkel op de achterkant van Cultuurcentrum Zwaneberg is geen graffiti maar een kunstwerk van Remi Verstraete in het kader van de expo ‘Onderweg’.
Curator Willem Vermeersch en stafmedewerker Mieke Van der Heijden presenteren niet minder dan 70 kunstenaars ‘onderweg’, niet alleen in de exporuimte, maar verspreid over het hele cultuurcentrum, dus ook op de muur aan de buitenkant. De cirkel werd gemaakt met een soort krijtverf en is dus ‘onderweg’ om te verdwijnen.

Professionele kunstenaars, amateurs tot vluchtelingen en daklozen, maar allemaal met een verhaal over ‘onderweg zijn’. Het is een vreemde maar daarom niet minder interessante tentoonstelling met onder meer een filmpje gemaakt door een mini-cameraatje dat door de kunstenaar werd ingeslikt en ‘onderweg’ door het spijsverteringsstelsel beelden maakt. De Amerikaan Adam Leech gaat bij een ‘klant’ gewoon een paar keer enkele uren thuis kijken en maakt dan een schilderij van zijn indrukken. Zijn volgende klanten zijn Helga en Rudy uit Itegem.

Curator Vermeersch hoopt dat mensen zich welkom voelen op de expo en heeft daarom zelfs enkele zetels voorzien om tot rust te komen. “Ik hoop dat iedereen die zich een weg baant door de tentoonstellingsjungle oog heeft voor de verhalen die de kunstwerken willen vertellen” aldus Mieke van der Heijden. De tentoonstelling loopt nog t.e.m. maandag 5 juni.

(mawo)

Recent nieuws

Rij met de auto van een ander
Algemeen

Rij met de auto van een ander

Vanaf nu is het Cambio-autodelen ook mogelijk in Heist, het ideale systeem voor mensen die niet zo vaak een wagen nodig hebben. Op de parking aan de Leopoldlei staan 2 Citroëns C3 klaar om in te stappen, weliswaar na reservatie. Lees Meer

'De Ronde van Vlaanderen' in Heist
Politiek

'De Ronde van Vlaanderen' in Heist

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten passeerde op haar Ronde van Vlaanderen in Heist waarbij ze langs ging bij Loma Air in het industriepark en bij het dagverblijf Nethedal in Booischot. Lees Meer