Pegida woordvoerder komt op bij gemeenteraadsverkiezingen
Politiek | door Redactie

Pegida woordvoerder komt op bij gemeenteraadsverkiezingen

Kristof De Smet, de PEGIDA woordvoerder die in Schriek woont, zal in 2018 op de Vlaams Belang lijst staan voor de gemeenteraadsverkiezingen in Heist-op-den-Berg.
“Ik zal opkomen op de lijst van het Vlaams Belang als PEGIDA kandidaat en niet als Vlaams Belanger”, verduidelijkt De Smet. “Ik wil daarmee nogmaals benadrukken dat PEGIDA Vlaanderen en het Vlaams Belang een afzonderlijke organisatie is. PEGIDA is een burgerbeweging terwijl het Vlaams Belang een politieke partij is.” 

“Het ligt voor de hand dat mijn keuze naar deze partij is gegaan. Ik ben er immers 16 jaar lid van en hun programma inzake asiel en migratie leunen aan bij de standpunten van PEGIDA. Men verwijt mij nu dikwijls dat ik met PEGIDA aan de kant sta te roepen. In 2018 zal de Heistenaar de kans hebben om op iemand te stemmen die niet slaapt of op zijn smartphone of tablet bezig is tijdens de gemeenteraad. Ik zal niet zwijgen maar spreken. Ik stel vast dat er de dag van vandaag in Heist praktisch geen oppositie is.”

“Ik zal opkomen voor de belangen van het eigen volk dat door de asielinvasie in de kou is blijven staan. Ik zal inzetten op het Vlaamse karakter van de gemeente, vervreemding, milieu, dierenwelzijn, verkeer en veiligheid. Ik kan niet langer aanzien dat men nu al bijna 1 miljoen euro uitgeeft in deze gemeente om asielzoekers te huisvesten terwijl er geen geld was voor slimme camera's op onze invalwegen. Er is dus geen geld voor de veiligheid van de Heistenaar maar wel voor asiel. Een mes in de rug van de mensen die de voorbije jaren slachtoffer werden van inbraak, diefstal, agressie,…”

“Ik stel ook vast dat het containerpark al maar duurder wordt maar langs onze wegen neemt het zwerfvuil enorm toe. Men kan beter de kosten van het containerpark laten dalen. Dat zal voor minder zwerfvuil en sluikstort zorgen waardoor deze kosten van die ophaling zakken. Een win - win situatie, toch?”

De Smet had onlangs nog kritiek op het Vlaams Belang die volgens hem te weinig actief zijn in de gemeenteraad. “Het Vlaams Belang is een democratische partij waar ieder zijn mening mag ventileren. Het was trouwens niet de bedoeling om kritiek te geven maar ik was ontgoocheld dat er vanuit het Vlaams Belang geen reactie kwam op de schandalige gang van zaken met de huisvesting van de asiel profiteurs.”

Recent nieuws

E.T.A. lanceert 'STUPIDO-award'
Politiek

E.T.A. lanceert 'STUPIDO-award'

Oppositiepartij E.T.A. hekelt het beleid van de CD&V, Open VLD  en SP.A-coalitie en lanceert daarom een nieuwe award. Via een poll zal ook het publiek betrokken worden.  Lees Meer

Place 2B opnieuw failliet
Ondernemingen

Place 2B opnieuw failliet

De poging om horecazaak Place 2B nieuw leven in te blazen is mislukt. De zaak ging al eens overkop in april 2015 om enkele maanden later opnieuw te openen met nieuwe uitbaters. De rechtbank van koophandel heeft Place 2B nu opnieuw failliet verklaard.... Lees Meer

Nog een beetje langer in containers
Algemeen

Nog een beetje langer in containers

Op de Pijpelheide is de kogel door de kerk, of beter door de school. Na de problemen met de waterschade en de stabilteit, wordt het geheel afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw. Lees Meer

Toch fitness in Het Zwembad
Algemeen

Toch fitness in Het Zwembad

Sportoase heeft als ‘voorkeursbieder’ haar definitieve plannen voorgesteld voor Het Zwembad. Deze week wordt waarschijnlijk het contract voor de nieuwbouw in de Lostraat ondertekend. Lees Meer