Rij met de auto van een ander
Algemeen | door Wouters Maurits

Rij met de auto van een ander

Vanaf nu is het Cambio-autodelen ook mogelijk in Heist, het ideale systeem voor mensen die niet zo vaak een wagen nodig hebben. Op de parking aan de Leopoldlei staan 2 Citroëns C3 klaar om in te stappen, weliswaar na reservatie.
Reeds in 38 gemeenten in Vlaanderen is het gebruik van ‘autodelen’ ingeburgerd met aparte parkeerplaatsen voor deelwagens. Tegen een vergoeding kan je die vrij reserveren en gebruiken, om boodschappen te doen, wat gerief te verhuizen, een daguitstap…. Met een chipkaart open je de deur, met een code open je het handschoenenkastje waarin de sleutel ligt, en je kan vertrekken. Op het einde van de rit zet je de auto terug, zodat de volgende er gebruik kan van maken. Cambio neemt onderhoud, herstellingen, autokeuring enzovoort voor zijn rekening en voor de 2-wekelijkse poetsbeurt zorgt Kringwinkel Zuiderkempen. Er zijn verschillende abonnementformules met een kostprijs per km en/of per uur.

“Een eigen wagen kost geld, ook als hij stil staat”. Voor wie bijvoorbeeld maar 3500 kilometers per jaar rijdt, betekent dit een besparing van meer dan 2000 euro per jaar. En het is bovendien milieuvriendelijk want elke Cambio-wagen zou tussen de 8 en 12 private wagens vervangen. Het Heistse gemeentebestuur wil de wagens ook inzetten voor dienstverplaatsingen van het personeel, bijvoorbeeld naar opleidingen buiten de gemeente.

Op dinsdag 9 mei is in zaal Velodroom van CC Zwaneberg een info-vergadering voor alle geïnteresseerden, afgesloten met een drankje. De eerste 20 Heistenaren die een Cambiokaart aanvragen, krijgen die gratis zodat ze de 35 euro instapkosten niet hoeven te betalen. Info bij de Heistse duurzaamheidsambtenaar Marijke Goris op 015 23 74 13 of www.cambio.be.

(mawo)

Recent nieuws

'De Ronde van Vlaanderen' in Heist
Politiek

'De Ronde van Vlaanderen' in Heist

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten passeerde op haar Ronde van Vlaanderen in Heist waarbij ze langs ging bij Loma Air in het industriepark en bij het dagverblijf Nethedal in Booischot. Lees Meer