Van de Prins geen kwaad
© mawo
Mensen Van Bij Ons | door Wouters Maurits

Van de Prins geen kwaad

Bobby Prins heeft zijn levensverhaal neergeschreven, ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag: een verhaal over de verkoop van 300.000 singles van één liedje en een optreden in het Sportpaleis tot 3 echtscheidingen en een faillissement.
Op 13-jarige leeftijd speelde de jonge Jozef Troonbeeckx met zijn accordeon voor het eerst in een cafeetje waar nu het warenhuis Carrefour staat in de Bergstraat. Dat was het begin van een turbulente carrière die  gevierd wordt op zijn verjaardag 19 juli in het Casino van Blankenberge met twee grote shows met live orkest. Hij speelde onder meer bij de Hit Boys van Luc Derdin, “maar Marcel Sterkx gaf me 500 frank meer en dan ben ik bij Luc weg gegaan”. In 1968 begon hij met het Bobby Prins Quartet maar vele jaren was The Sound Express zijn begeleidingsgroep, “het enige orkest dat in de Toekomst in Putte live mocht spelen”.

Zijn eerste grote succes was ‘Sancta Maria’ begin 1973, een nummer van Luis Marriano dat ook door Petula Clarck werd gebracht . Dat succes wordt in 1980 nog eens herhaald met ‘Toe kom in mijn armen’.  Tussendoor heeft hij ook enkele Engelstalige singles opgenomen, waarvan ‘Pretend’ het beste gescoord heeft.

De Itegemse zanger had echter minder geluk in de liefde, want kende 3 echtscheidingen die hem veel geld gekost hebben. Ook met managers had hij soms problemen: “In 1972 ben ik in zee gegaan met Johnny Hoes, maar ik 1979 ben ik er afgestapt, wat tot een rechtszaak kwam en zelfs tot een faillissement.  Ooit heeft Piet Roelens  bij mij aangeklopt, de manager die onder meer Helmut Lotti heeft groot gemaakt. Ik heb hem toen de deur gewezen en daar heb ik nu wel spijt van”.

Zijn beste herinneringen heeft hij aan een optreden enkele jaren geleden in het Antwerps Sportpaleis ter gelegenheid van Griffelrock. “Dat zou ik nog wel eens willen doen. Voor de rest treed ik nog regelmatig op, vooral seniorenshows in de namiddag. Dat heeft het voordeel dat ik ’s avonds thuis ben in mijn appartement in Hulshout. Als er een grote koers op televisie is, doe ik ook geen optredens, want daar hou ik van”.

Het levensverhaal van Bobby Prins / Jozef Troonbeeckx werd te boek gesteld met als titel ‘Van de Prins geen kwaad’ en wordt in Blankenberge voorgesteld op zijn verjaardagshow.  Verkrijgbaar via www.bobby-prins.be.

(mawo)

Recent nieuws

De kastelen van Heist te boek gesteld
Mensen Van Bij Ons

De kastelen van Heist te boek gesteld

Sommige villa’s die vandaag in Heist gebouwd worden, lijken wel kleine kasteeltjes, maar het is niet daarover dat Ivan Dockx zijn nieuwe boek maakte. ‘Kastelenpracht in de bredere Heistse regio’ beschrijft 36 merkwaardige gebouwen u... Lees Meer

Wat is een dorp zonder bakker of beenhouwer?
Algemeen

Wat is een dorp zonder bakker of beenhouwer?

Bij bakkerij Dageraad in Booischot heeft de provincie Antwerpen haar nieuw ‘dorpenbeleid’ voorgesteld. De Heistse deelgemeente werd uitgekozen omdat het ook enkele uitdagingen vertoont die een dorp stilaan onleefbaar maken. Lees Meer

Nieuwe voorzitter voor N-VA Heist
Politiek

Nieuwe voorzitter voor N-VA Heist

N-VA Heist-op-den-Berg heeft een nieuwe voorzitter, Patrick Cottenie. Zijn benoeming werd door het algemeen bestuur unaniem goedgekeurd. Deze wissel is een antwoord op de recente overstap van ex-voorzitter Jan De Haes als gedeputeerde naar de provinc... Lees Meer

Die van de vakschool, die kunnen werken
Algemeen

Die van de vakschool, die kunnen werken

180 leerlingen van de technische school Sint Lambertus zij één dag niet naar school geweest, maar gaan werken in één of ander Heists bedrijf. De opbrengst van die dag arbeid ging naar projecten voor jongeren in België... Lees Meer