Van de Prins geen kwaad
© mawo
Mensen Van Bij Ons | door Wouters Maurits

Van de Prins geen kwaad

Bobby Prins heeft zijn levensverhaal neergeschreven, ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag: een verhaal over de verkoop van 300.000 singles van één liedje en een optreden in het Sportpaleis tot 3 echtscheidingen en een faillissement.
Op 13-jarige leeftijd speelde de jonge Jozef Troonbeeckx met zijn accordeon voor het eerst in een cafeetje waar nu het warenhuis Carrefour staat in de Bergstraat. Dat was het begin van een turbulente carrière die  gevierd wordt op zijn verjaardag 19 juli in het Casino van Blankenberge met twee grote shows met live orkest. Hij speelde onder meer bij de Hit Boys van Luc Derdin, “maar Marcel Sterkx gaf me 500 frank meer en dan ben ik bij Luc weg gegaan”. In 1968 begon hij met het Bobby Prins Quartet maar vele jaren was The Sound Express zijn begeleidingsgroep, “het enige orkest dat in de Toekomst in Putte live mocht spelen”.

Zijn eerste grote succes was ‘Sancta Maria’ begin 1973, een nummer van Luis Marriano dat ook door Petula Clarck werd gebracht . Dat succes wordt in 1980 nog eens herhaald met ‘Toe kom in mijn armen’.  Tussendoor heeft hij ook enkele Engelstalige singles opgenomen, waarvan ‘Pretend’ het beste gescoord heeft.

De Itegemse zanger had echter minder geluk in de liefde, want kende 3 echtscheidingen die hem veel geld gekost hebben. Ook met managers had hij soms problemen: “In 1972 ben ik in zee gegaan met Johnny Hoes, maar ik 1979 ben ik er afgestapt, wat tot een rechtszaak kwam en zelfs tot een faillissement.  Ooit heeft Piet Roelens  bij mij aangeklopt, de manager die onder meer Helmut Lotti heeft groot gemaakt. Ik heb hem toen de deur gewezen en daar heb ik nu wel spijt van”.

Zijn beste herinneringen heeft hij aan een optreden enkele jaren geleden in het Antwerps Sportpaleis ter gelegenheid van Griffelrock. “Dat zou ik nog wel eens willen doen. Voor de rest treed ik nog regelmatig op, vooral seniorenshows in de namiddag. Dat heeft het voordeel dat ik ’s avonds thuis ben in mijn appartement in Hulshout. Als er een grote koers op televisie is, doe ik ook geen optredens, want daar hou ik van”.

Het levensverhaal van Bobby Prins / Jozef Troonbeeckx werd te boek gesteld met als titel ‘Van de Prins geen kwaad’ en wordt in Blankenberge voorgesteld op zijn verjaardagshow.  Verkrijgbaar via www.bobby-prins.be.

(mawo)

Recent nieuws

E.T.A. lanceert 'STUPIDO-award'
Politiek

E.T.A. lanceert 'STUPIDO-award'

Oppositiepartij E.T.A. hekelt het beleid van de CD&V, Open VLD  en SP.A-coalitie en lanceert daarom een nieuwe award. Via een poll zal ook het publiek betrokken worden.  Lees Meer

Place 2B opnieuw failliet
Ondernemingen

Place 2B opnieuw failliet

De poging om horecazaak Place 2B nieuw leven in te blazen is mislukt. De zaak ging al eens overkop in april 2015 om enkele maanden later opnieuw te openen met nieuwe uitbaters. De rechtbank van koophandel heeft Place 2B nu opnieuw failliet verklaard.... Lees Meer

Nog een beetje langer in containers
Algemeen

Nog een beetje langer in containers

Op de Pijpelheide is de kogel door de kerk, of beter door de school. Na de problemen met de waterschade en de stabilteit, wordt het geheel afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw. Lees Meer

Toch fitness in Het Zwembad
Algemeen

Toch fitness in Het Zwembad

Sportoase heeft als ‘voorkeursbieder’ haar definitieve plannen voorgesteld voor Het Zwembad. Deze week wordt waarschijnlijk het contract voor de nieuwbouw in de Lostraat ondertekend. Lees Meer